thumb image

Ha van diákigazolványa, jobb, ha azonnal bemegy a mobilszolgáltatójához

A Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál is elérhető olyan kedvezmény, ami 0 forintért kínál valamilyen extrát a diákoknak. Diákigazolvánnyal biztos a dolog, de van, ahol még ez sem szükséges hozzá.

Telekom

A Magyar Telekom pénteken teljesen átszabta díjcsomagjait – a dolog minden ügyfélt érint, itt találja az új tarifákat –, és ennek kapcsán hozzányúltak a mobilinternethez is. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a havi keret elérése után nem lassítani fogják a mobilnetet, hanem megszüntetik. (Erről itt olvashat.) Másrészt viszont bevezettek egy kedvezményt: az érvényes középiskolai vagy felsőoktatási diákigazolvánnyal rendelkezők havi +2 GB adatmennyiséget kapnak 2 éven keresztül bármely elérhető adatdíjcsomag mellé.

Jelentősen szűkíti a kedvezményezettek köré, hogy a Telekomnál mobilos szerződést csak az köthet, aki betöltötte 18. évét, a kedvezményt pedig csak az veheti igénybe, akinek a nevére szól a diákigazolvány. Így aztán a középiskolások egy kis, 18 évesnél idősebb része veheti igénybe a kedvezményt. Domino és otthoni előfizetői szerződést ugyan 18 év alattiak is köthetnek a cégnél, de azok mellé nem jár a plusz két giga.

Van még egy diákokra szabott dolog a Telekomnál, de már nem sokáig. A Like S díjcsomag alacsony havi- és percdíjakat kínál, viszont a fentebb említett tarifamegszüntetésnek ez is áldozatul esik, így már csak április 30-ig lehet erre a csomagra váltani.

Vodafone

A Vodafone máshogy közelíti meg a kérdést, ők nem diákigazolványt kérnek, hanem minden 25 év alatti ügyfélnek adják a kedvezményt – akik jelentős része persze diák, vagy középiskolában vagy a felsőoktatásban. A “platformnak” nevezett Vodafone You a gyakorlatban egy kedvezményrendszert takar. Ennek része az, hogy a havidíjas tarifákhoz az azokban foglalton mobilnetmennyiségen felül a Voda is további 2 GB adatforgalmi kerete biztosít minden hónapban. További extra, hogy minden Vodafone You-s ügyfelél ingyen beszélhet egymás közt, illetve, hogy a You-tagoknak a készülékárból is ad némi kedvezményt a szolgáltató.

Telenor

A Telenornál nincsen sem életkorhoz, sem diákstátuszhoz köthető kedvezmény.

A szolgáltató egyetlen itt megemlíthető, fiatalabbakra szabott ajánlata a MyChat kártyás csomag, melynél az 1849 forintos havidíjért korlátlan Facebook-, Facebook Messenger-, Instagram-, Twitter-, Viber- és WhatsApp-használat jár, azaz az ezen alkalmazások által generált mobilnetes forgalom nem számítódik bele az egyébként 1 gigás havi keretbe.

Forrás: hvg.hu

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress