thumb image

Adj vért, ne keress kifogást! MobilGO-val mindig odatalálsz!

A véradások szervezése mellett, a véradás ügyének népszerűsítése, tehát a lakosság véradásra buzdítása is a Vöröskereszt feladata, ezért a Komárom-Esztergom megyei szervezet hallgatva az idők szavára a véradások időpontjairól, helyszíneiről a jövőben már MobilGO applikációban is tájékoztatást ad.

Azért tartotta érdemesnek a Komárom-Esztergom megyei szervezet – a Magyar Vöröskereszt „Véradás” applikációja mellett a MobilGO-n is közzé tenni a véradások helyszíneit és időpontjait, mert amíg az előbbit a rendszeres véradók használják, addig utóbbit a Hasznos Magyar Digitális Tartalmai miatt olyanok is, akik eddig nem voltak rendszeres véradók.

A MobilGO segítségével a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei szervezete azoknak a figyelmét is fel akarja hívni a véradásokra, akik nem rendszeres véradók és ezért nem követik nyomon a véradások időpontjait, így a rendszeres véradókon túl, azok is adhatnak vért, akik eddig ezt még nem tették meg.

A MobilGO nem csak a véradások helyszíneit és időpontjait jeleníti meg, hanem arról is információval szolgál, hogy az egyes helyszínek – a rákeresés helyétől számítva – hány perc távolságra vannak, autóval, kerékpárral, vagy akár gyalogosan.

A MobilGO azt is figyelembe veszi, hogy aznap mettől meddig tart a véradás, így csak azokat a helyszíneket jeleníti meg, ahova még a rákeresés helyétől oda is érhet a véradó, így nem kell bosszankodnia azon, hogy az esemény végére érve oda lekési a véradást.

A véradás 2 km-es körzetén belül, a MobilGO alkalmazás – használat közben – képernyőn alulról feljövő üzenetben tájékoztatja felhasználóit.

Fontos megemlíteni, hogy az alkalmazás nem idegesítő „push” üzenetben hívja fel a figyelmet a véradásokra, hanem akkor, amikor a felhasználó amúgy is használja okostelefonját, tehát éppen amikor keres egy vállalkozást vagy szolgáltatást, akkor kap jelzést – nem tolakodóan – a véradás lehetőségéről is.

Erdélyi Mártonnak, a MobilGO alapítójának meggyőződése szerint, ha a felhasználó sokszor lát felhívást a véradásokról, azonban azok mindig messze vannak tőle, akkor ezek a felhívások egy idő után kontraproduktívvá válnak.

Ezért kapnak célzott értesítést, a véradás helyszínének 2 km-es körzetén belül lévő emberek, mivel közülük van nagyobb esélye annak, hogy többen is véradók lesznek.

Aki nem ebben a körzetben van, és még nem rendszeres véradó, az valószínűleg nem fog elmenni távolabbi helyszínre vért adni, őket akkor lesz érdemes megszólítani, ha majd az ő 2 km-es körzetükben lesz véradás.

Így lehet a véradások számát statisztikai valószínűséggel hatékonyan maximalizálni, ezért a MobilGO rendszere mindig azoknak hívja fel a figyelmét a véradásokra, akiknél aznap a legtöbb esély van arra, hogy vért adjanak.

A MobilGO közhasznú menüpontjában már elérhetőek a Komárom–Esztergom megyei véradások helyszínei és időpontjai.

A MobilGO alkalmazás ingyenesen letölthető Androidra, iOS-reWindows Phone-ra és elérhető Web Appként is.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress