thumb image

10 AUTÓS APPLIKÁCIÓ, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD!

1. MobilGO

Az applikáció közhasznú menüpontjában több olyan menüpontot találhatunk, amit kifejezetten az autósoknak fejlesztettek ki. Például Töltőállomás és elektromos Töltőpont keresőt Európában, Parkoló keresőt. Az applikáció el is vezet minket a legközelebbihez Töltőponthoz, vagy Parkolóhoz, és azt is láthatjuk hány perc mire odaérünk. Egy igazán hasznos útitársunk lehet a MobilGO, köszönhetően az innovatív kezelőfelületének, a Hasznos Magyar Digitális Tartalmainak, ami jelenleg már 910 ezer vállalkozást és szolgáltatást tartalmaz Európa szerte. Kötelező darab tehát azoknak az app, akik egy idegen városban is, helyieket megszégyenítő helyismerettel szeretnének rendelkezni.

2. GOOGLE MAPS

Funkcióit tekintve nagyon hasonlít a Waze-ra. A Google saját fejlesztésű terméke, ami ugyan néhány kényelmi szolgáltatásban kevesebbet tud a Waze-nél, de mivel sok országban többen használják mint az előbb említett társát, így pontosabban is tudja előre jelezni a forgalmi dugókat. Ausztriában például rendszeresen előfordult, hogy a Google Maps más útvonalat ajánlott és az bizonyult a jobb választásnak.

android-app-direction-app-35969.jpg

Ennél az applikációnál is szükség van internet kapcsolatra, hogy letöltse a térképet a és a forgalmi adatokat. Nem jár nagy adatforgalommal a használata, pár MB is elég neki. A felület talán kevésbé interaktív mint a Waze esetében, de a nagy felhasználói bázisnak köszönhetően megbízhatóak a forgalmi adatok és elég pontosan navigál.

3. SIMPLE

Bár nem kifejezetten autósoknak fejlesztették, hanem a mindennapi feladatok megkönnyítésére, én mégis a parkolási funkciót használom legtöbbször. Létrehoztam egy profilt és hozzárendeltem a bankkártyámat, ez a legelső lépés. Ha megállok valahol, csak előveszem a telefont, azonnal mutatja, hogy hol parkolok, melyik zónában és mennyibe kerül az adott körzetben egy óra. Kiválasztom az autó rendszámát és már indul is a parkolás. Nem kell automatát keresni, apróval bajlódni vagy SMS üzeneteket küldeni. Rendszeresen figyelmeztet rá, ha még aktív a parkolás és egy kattintással le is lehet állítani.

Budapesten és vidéki városokban is az egyik leghasznosabb alkalmazás.

4. DRIVVO

Amikor a mostani autómat vettem, elhatároztam, hogy minden kiadást vezetni fogok. Nem csak a javításokat, de a tankolásokat, autópálya matrica vásárlásokat is. Az Excel mobilon nem kényelmes és ha nem jegyzek fel mindent azonnal, akkor el fogom felejteni. Több alkalmazás is segít rögzíteni az autós költéseket, de ezek közül is a legjobb a Drivvo. Minden kiadást rendszerez amihez meg kell adni a kilométeróraállást és a pontos időt is. Később egy riportban visszakövethető a futásteljesítmény változása, a költések költségnemenként és össze is lehet hasonlítani azokat jelegük szerint. Kiszámolja a két tankolás közötti fogyasztást is, sokkal pontosabban mint ahogy azt az autónk számítógépe teszi. Tisztelet a kivételnek.

5. MOL LIMO

BKV-val indultál reggel dolgozni, de haza kellene vinned valami nagyobb tárgyat és bonyolult lenne még haza is menni előtte az autóért? Vagy csak nem jár már a tömegközlekedés és nem szeretnél másfél órát tölteni az utazással az éjszakai járatokon? Vagy nincs is autód? Mindhárom esetben a Limo (vagy GreenGo) a megoldás. Perc alapon bérelhetsz egy autót és használhatod bárhol, de parkolni a megadott zónán belül kell. Nem érdemes a délutáni csúcsforgalomban elindulni vele mert lassan lehet haladni és perc alapon bizony nagy lehet a számla, az esti órákban kifejezetten kényelmes és gyors utazási mód a városban. Az alkalmazás pofonegyszerű. Csak be kell regisztrálni a személyes adatainkkal és a jogosítvánnyal, Ezt pár órán belül jóvá is hagyják és már foglalhatjuk is az autót.

6. TORQUE

torque2.png

Már-már auto diagnosztának érezheted magad a Torque alkalmazás és egy olcsón megvehető Bluetooth-os OBD csatlakozó segítségével. Az autó működésének számos paraméterét meg tudja jeleníteni, ami segíthet kideríteni, hogy mi lehet egy rendellenes működés oka. Emellett kiírja az autó tárolt hibakódjait és törölni is lehet azokat. A megjelenő grafikonok egészen látványosak és informatívak. Mindezek ellenére diagnosztikára nem alkalmas a Torque, mivel nem ismeri külön az egyes autótípusokat és nem tudja minden adatukat lekérdezni.

7. TRAFFI HUNTER

Legyen valaki bármennyire is szabálykövető, előfordul, hogy egy útépítés vagy egy gyorsabb útszakaszba betorkolló kereszteződésben mégsem lassít le teljesen az engedélyezett legnagyobb sebességre. Ilyenkor segíthet a Traffi hunter, ami megjeleníti a rend éber őrei által felállított traffipaxokat. Ne lepődjünk meg ugyanakkor, ha éppen egy sebességmérőt még nem jelzett ki, a szolgáltatás nem ígér 100%-os védelmet. A gyorshajtás az egyik vezető baleseti ok a gépjármű közlekedésben, mindenkinek be kell tartania a sebességhatárokat, alkalmazás ide vagy oda!

8. HASZNÁLTAUTÓ

Még azok is gyakran nézegetnek autót, akik éppen nem akarnak vásárolni. Álmodozunk róla, hogy egyszer majd veszünk egy újabbat, szebbet, nagyobbat vagy éppen jobban felszereltet. A Használtautó.hu alkalmazása pont ugyanazt nyújtja mint a webes felület, de mobilon vagy tableten egyszerűbben használható és gyorsabban is működik érzésre, mint a mobilra optimalizált böngészős megoldás.

9. E-KÁRBEJELENTŐ

Biztos sokakkal megtörtént már, hogy részesei voltak egy közúti balesetnek akár vétkes akár vétlen félként. Ekkor ki kell tölteni a jól ismert kék-sárga baleseti bejelentő nyomtatványt. Ennek megkönnyítését segíti a MABISZ elektronikus kárbejelentője, ami az adatok felvételét követően automatikusan informálja is a biztosítókat a kár bekövetkeztéről. Elég letölteni a telefonra és reménykedni, hogy sosem lesz rá szükség.

10. AUTODOC

Ha már tudod, hogy mit szeretnél kicserélni az autón, segít megtalálni a megfelelő alkatrészt. Csak az autó márkáját, típusát, és motor verzióját kell megadnod és már meg is jeleníti az elérhető alkatrészeket. Nem itt fogsz a legolcsóbban alkatrészeket venni, érdemes utána körülnézni az interneten is, de első kiindulási pontnak nagyon gyors és éppen elég megbízható.

A fenti alkalmazások többsége elérhető Android és iOS platformon is.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress