thumb image

CSALÓK LEPTÉK EL A GOOGLE TÉRKÉPET, ÉS NEM SIKERÜL ŐKET KISÖPÖRNI

Több száz millióan nyitják meg naponta a Google Térképet, hogy tájékozódjanak, és feltehetően ez vonzza be a csalókat, hogy fals információkkal lássák el a szolgáltatást, megkeserítve ezzel a térképen megjelenő cégek működését – számolt be róla a Wall Street Journal.

A szolgáltatásban számos cég képviselteti magát, hogy a vállalkozást olyanok is elérjék, akik nem járatosak az adott városban. A WSJ nyomozása azonban feltárta: a találatok közt milliószám akadnak olyan vállalkozások, amik valójában nem is léteznek. A helyzet ráadásul hónapról hónapra rosszabb.

A lap arra a kérdésre is választ ad, miért folyamodnak valakik ilyesmihez. Mint írták, a konkurenciával való hadakozás napjainkban sokkal többet jelent a szókimondóbb reklámoknál. Egyesek attól sem riadnak vissza, hogy bizonyos vállalkozások elérhetőségeit (telefonszámukat és címüket) duplikálva egy másik városba is “beköltöztessék”, azt a látszatot keltve ezzel, mintha az adott cég ott is jelen lenne – így pedig teljesen máshova navigálva az ügyfelet.

© Pixabay/deepanker70

A Google természetesen eddig sem hagyta annyiban a dolgot. Egy blogbejegyzésben számoltak be róla, hogy csak tavaly 3 millió valótlan profilt távolítottak el a szolgáltatásból. Ugyanakkor hozzátették: a küzdelem soha nem volt egyszerű, a csalók ugyanis új technikákat találnak ki, amik nagyban lassítják a műveletet.

WSJ azért hozzáteszi, mindez csupán pillanatnyi tűzoltás, ugyanis a cégek Térképre és egyéb Google-szolgáltatásokba, például a keresésbe való felvételéhez csupán egy profilra és néhány adatra van szükség. A folyamat maga gyerekjáték, és a jelek szerint annyira nem is ellenőrzött.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress