thumb image

VOSZ-főtitkár: A kisebb boltoknak árt a kormány

Minél inkább oda akar csapni a kormány a multiknak, annál inkább a hazai láncoknak és a kisebb boltoknak árt – Dávid Ferenc szerint.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Hír TV reggeli műsorában beszélt arról, hogy Magyarországon évtizedek óta rosszul próbálják megteremteni a versenyhelyzetet a kiskereskedelmi piacon.

„Ami itt a nagy probléma, és amit nem akarnak megérteni… Most úgy tűnik, minthogyha a multikat védeném, de én nem őket védem. Én azt a sok kicsit szeretném megkímélni attól, hogy belekerüljenek ebbe a pofonba. Hogy akarok adni nyolc nagy pofont, azt mindenki megkapja. Én ezt rendkívül rossz szabályozási filozófiának tartom. Nem úgy kell egyenlő versenyhelyzetet teremteni, hogy amikor a verseny megy, akkor a gyorsabbat, az erősebbet, a jobban kondicionáltat orrba verem vagy elgáncsolom. Úgy kellene, és ezt már hosszú évtizedek óta így kellett volna, hogy azokat a kicsiket kellett volna olyan kondícióba hozni, hogy versenytársai lehessenek a nagyoknak” – mondta el a főtitkár.

Hogyan lehetne megerősíteni a kicsiket?

Erdélyi Márton javaslata:

Magyarország Kormánya a reklámozásban segíthetné innovatív módon a hazai kisboltokat és ezáltal erősíthetné jelentősen meg őket, hogy ne kerülhessenek versenyhátrányba a multikkal szemben. Ugyanis a multik sokkal nagyobb reklám büdzsével rendelkeznek, így az embereket jobban el tudják érni pl.: postaládákba bedobott kiadványokkal, közterületi és tv reklámokkal.

Ilyen és ehhez hasonló lehetőségei egy kisboltnak már méretéből adódóan sincsenek. Mivel sokkal több kisbolt van, mint multi, így a Kormány nem adhat arra támogatást a kisboltoknak, hogy ők is a multikkal azonos helyeken hirdethessenek, hiszen ezek a felületek, nem bírnák el ezt a „tömeget” ezek a reklámfelületek ugyanis véges számúak.

Akkor mi a megoldás?

Magyarország Kormánya hatékonyan és innovatív módon segítse a hazai kisboltokat, biztosítson jelenlétet egy olyan Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat szolgáltató applikációban, amelyen az emberek az összes hazai kisboltot megtalálják, és azok kínálatát megismerhetik, épp úgy, – csak innovatív modern digitális formában – mint ahogy a multik kínálatát.

Ezzel jelentős mértékben támogatva lennének a hazai kisboltok, az emberek is jobban tájékozódhatnának a kínálatról és a boltokról egy ilyen applikáción keresztül – azon felül, hogy az embereket az applikáció elvezetné a boltba –  lehetőség lenne az on-line értékesítésre is, így már nem csak multikból pl.: Tescókból lehetne on-line rendelni termékeket, hanem az ország bármely kisboltjából is.

A kisboltosok ahogyan arról ebben a cikkben írtam – kattints ide – kértek támogatást a Kormánytól

Egy ilyen a teljes országot lefedő “digitális térkép” a magyar és külföldi turistáknak is segítséget nyújtana nyaralásukkor, hiszen mindenhol megtalálnák a napi szükségleteikhez elengedhetetlen kisboltokat. Hogy miért lenne még jó egy ilyen applikáció a turistáknak és a magyar embereknek arról itt és itt írtam bővebben. 

Egy ilyen applikációval az egész EU-ban egyedülállóan innovatívak lennénk és a magyarok eddigi hírnevét tovább gyarapítanánk úgy, hogy közben a turizmus még jobban fellendülne és ez a GDP-re is pozitívan hatna.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress