thumb image

A mexikóiak csináltak egy felhőt, amiből tequila esik

Ötletes reklámmal népszerűsíti magát Mexikó a német turisták körében.

A berlini Urban Spree galériában egy olyan szerkezetet állítottak ki, amely Mexikó nemzeti italából, a tequilából felhőt képez, majd a csapadék megiható. A berendezés úgy van programozva, hogycsak akkor esik belőle a tequila, ha Berlinben is esik az eső.

Az eszköz egy ultrahangos párásító, amely olyan frekvencián hozza rezgésbe a tequilát, amelytől az látható köddé változik. Ezt belevezetik egy műanyag tartályba, ahol gőzzel keverve felhő alakul ki. Ha épp esik a tequila, a látogatók a poharukat alátéve kóstolhatják meg az italt.

A működéséről itt láthatsz egy videót a youtubeon.

Konklúzió

Ahogyan arról korábban már írtam: gasztronómia nélkül nincsen turizmus

Borturizmusra ugyan tudunk építeni, de pálinkaturizmusra még nem. Azonban ötletes és nemzeti lenne, ha Magyarország megcsinálná a tequila felhő hazai, pálinkás verzióját! Ez tökéletesen kapcsolódna Magyarország élménypontok kialakítására vonatkozó célkitűzéséihez.

A pálinkafelhős élménypontok egy Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat megjelenítő applikációban milliónyi turistához eljutnának. Így az applikáció segítségével a turisták könnyen megtalálnák ezeket a pálinkafelhős élménypontokat. Hiszen az emberekhez a legkönnyebben és leghatékonyabban az okostelefonjaikon keresztül lehet eljutni.

Ezzel olyan látványos attrakciókkal bővülnének a Magyarországi élménypontok, amik közben a pálinkára is felhívják a figyelmet, a turisták megismerkedhetnének az attrakciók keretein belül a pálinkáinkkal. A turisták megismerve  kiváló pálinkáinkat, nagyobb eséllyel felkeresnék a “hagyományos” pálinka köré épített rendezvényeket is, ami több vendégéjszakát és több költést jelentene számunkra.

Így növelnénk Magyarország és a Pálinka hírnevét, miközben a turisták vendégéjszakáinak száma megnő és ezzel már erősítjük a hazai gazdaságot is!

 

 

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress