thumb image

Ezért legyen minden vállalkozás elérhető a MobiGO-n

A vállalalkozások egyik legkönnyebben és egyben leghatékonyabban használható üzleti eszköze a honlap. Csakhogy a Bell Research adatai szerint a magyar vállalkozások kétharmadának egyáltalán nincs weboldala, és sok a létrejöttek közül frissítés, gondozás nélkül tengődik. A kis cégek közül százezres nagyságrendben vannak olyanok, amelyek nem léptek fel a netre, s a közepes cégeknek is csaknem 20 százaléka on-line jelenlét nélkül működik. Eközben a kereskedelmi összforgalom 5 százalékos emelkedése mellett az on-line vásárlások értéke 22 százalékkal emelkedett 2014-ben, és ez a szám egyre csak nő, ami arra vall, hogy honfitársaink a pénzükkel szavaznak arra, hogy legyen nagyobb üzleti élet a web magyar fertályán.

A Magyar Telekom felmérése szerint legalább 80 ezer olyan kkv van Magyarországon, amelyik szívesen összeállítaná a weboldalát, de nem értenek hozzá, félnek tőle, hogy kiszolgáltatottá válnak az IT szakembereknek, drága lesz, nehéz lesz az üzemeltetése és frissítése.

A fentebb felsoroltak miatt lett létrehozva

A Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat megjelenítő MobilGO nevű applikáció és a hozzá tartozó weboldal.

A MobilGO-val a vállalkozások „0-ról az on-line világba léphetnek” hatékonyan és gazdaságosan, hogy ne maradjanak le azokkal szemben akik már rendelkeznek on-line elérhetőséggel. Mivel a MobilGO nem csupán egy honlapot és ahhoz tartozó applikációt nyújt a vállalkozások számára, hanem a vállalkozásokat részesévé teszi a Hasznos Magyar Digitális Tartalmaknak. A MobilGO felületén a vállalkozások cégprofil és távolság szerint vannak rendszerezve, így az alkalmazás felhasználóinak nem kell fölöslegesen messzire utazniuk, ha az adott problémájukra vagy igényükre a közelben is találhatnak megoldást. Mi több az applikáció el is vezeti a felhasználóit a vállalkozások ajtajáig ezzel is időt és pénzt spórolva az embereknek.

A MobilGO elérhető vállalkozások így tehát a kornak megfelelően innovatív módon lehetnek jelen a digitális térben, így még versenyelőnyhöz is jutnak, azokkal szemben, akik például csak egy szimpla honlappan vannak jelen a világhálón, vagy egy olyan applikációval, amit ők maguk nem tudnak frissíteni, így a honlap és az applikáció is elavult információkat tartalmaz róluk.

A MobilGO kezdetektől fogva arra épült, hogy a vállalkozások saját maguk tudják „menedzselni” megjelenésüket, tehát elkerülhető az, hogy a honlap fejlesztő cégekre keljen várni, így például azonnal megtudnak hirdetni a vállalkozások saját maguk is egy akciót, egy új terméket, esetleg betegség miatti zárva tartást. Méghozzá olyan egyszerűen mintha csak egy emailt küldenének, csak a folyamat végén, nem csupán egy emberhez juttattjuk el az üzenetünket, mint emailen, hanem kiküldjük az információt a világhálóra a vásárlóink számára.

Ennek köszönhetően ténylegesen létrejönnek az applikáció felületén a Hasznos Magyar Digitális Tartalmak, ami a magyar embereknek és a külföldi turistáknak is segítséget nyújtanak a tájékozódásban Magyarországon.

Ha a kiemelt turisztikai desztinációkban kellő mértékű vállalkozás fog szerepelni a MobilGO akkor az applikációra építve a külföldi turisták is több vendégéjszakát töltenének nálunk, miután látnák azt a rengeteg lehetőséget, amit Magyarország nyújt számukra, hiszen a MobilGO felületén egy bowling pálya, egy látogatható stadion éppúgy megtud jelenni, mint egy dohánybolt. Lehet, hogy a turista csak egy dohányboltot keresett, de az applikáció tud ajánlani több helyi program lehetőséget is ahova még ellátogathatnak a dohányboltban való vásárlás után a turisták. A program lehetőségek tárháza és az, hogy ezekre felhívjuk a figyelmet, költésre és több nap maradásra bírja a turistát.

A MobilGO applikáció nem csak a vállalkozásoknak segít, hanem a magyar gazdaságot is erősíti, hiszen segítségével a kínálat hatékonyabban eljut a kereslethez és ezáltal költést generál. Ami jó a gazdaságnak jó a vállalkozásoknak és nem utolsó sorban az embereknek.

A MobilGO-val tehát mindenki nyer!

Azt, hogy miért feltétlenül szükséges már minden vállalkozásnak elérhetőnek lennie okostelefonokon arról ebben a cikkben írtam: Kattints ide

Erdélyi Mártonnak a MobilGO Alapító-tulajdonosának közleménye:

A Mobil Kisokos emlékét megőrizzük, (2012-2017) azonban Magyarország sikerét és jövőjét 2018-tól a MobilGO-val tervezzük, melyet minden hazánkba látogató turista az anyanyelvén használhat. A MobilGO-val Magyarország elfoglalhatja méltó helyét a világ turizmusában. Mert a turisztikai szektorban is egyre nagyobb az igény az olyan korszerű és innovatív digitális megoldások iránt, melyek növelik a magyar vállalkozások versenyképességét, és megfelelően kiszolgálják a hazánkba látogató turisták igényeit.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress