thumb image

MAGYARORSZÁG EGYIK FŐ IRÁNYA A DIGITALIZÁCIÓ

A kormány azt szeretné elérni, hogy Magyarország minél nagyobb arányban részesedjen a digitalizáció előnyeiből – mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: erre jó esély van, mivel a magyar gazdaság fejlődési üteme mára már mintegy háromszorosa az uniós átlagnak.

Ez egyben új feladatot is jelent, olyan irányt kell mutatni, ami biztosítja a további növekedést.

Varga Mihály pénzügyminiszterFORRÁS: MTI/SOÓS LAJOS

Az egyik ilyen fő iránynak a digitalizációt, illetve eredményeinek minél gyorsabb alkalmazását nevezte.A kormány kiemelt célkitűzése, hogy Magyarországon senki ne hagyja el az oktatás rendszerét a megfelelő digitális tudás nélkül – jelezte a pénzügyi tárca vezetője.

Szavai szerint

a magyar gazdaságnak jó esélye van arra, hogy sikeresen vegyen részt a negyedik ipari forradalomban,mivel magas az ipari termelés aránya, támaszkodhatunk az ország kutatás-fejlesztési hátterére, a kidolgozott programokra és a jól képzett magyar szakemberekre.

IllusztrációFORRÁS: DPA PICTURE-ALLIANCE/AFP/SEBASTIAN GOLLNOW

A digitalizáció folyamatának az élenjáró nagyvállalatok mellett minden magyar vállalkozást el kell érnie, enélkül ugyanis lemaradhatnak a piaci versenyben. Számos kormányzati program segít ebben, ilyen például az Ipar 4.0 program, amely a digitalizációs fejlesztéseket támogatja, az újonnan létrehozott 5G koalíció és a Mesterséges Intelligencia Koalíció is ezt a folyamatot segíti. Ezeknek az a kiemelt célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések, illetve a mesterségesintelligencia-projektek és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön – emelte ki Varga Mihály.

A tárcavezető jelezte: a tervek megvalósítása a magyar vállalatok és szakemberek előtt is új távlatokat nyithat.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress