thumb image

Egyre többen élvezik a 4G mobilinternet előnyeit Magyarországon

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint ma Magyarországon a digitalizáció és az információs forradalom világát éljük, bizonyítja ezt az a tény, hogy 2016. IV. negyedévére az internet-előfizetések száma meghaladta a 8,8 milliót. A mobilinternet hálózat folyamatos fejlődését és elterjedését is jól jelzi, hogy az összes adatforgalom 68%-a már 4G/LTE-rendszeren keresztül zajlott.

A jelenleg elérhető okoseszközök széles választékában alig akad már olyan márka vagy típus, amelyik ne tudná kihasználni a 4G hálózat nyújtotta előnyöket. A hálózati infrastruktúra fejlődésének és a szélessávú internetképes hordozható technológiai eszközök elterjedésének eredményeképpen Magyarország mobilhálózatának teljes adatforgalma elérte a 77,7 ezer terabyte-ot, amely közel 39%-kal több mint a tavalyi évben. Emellett a mobilinterneten keresztül bonyolított adatforgalom 22,6 ezer terabyte volt, amely 46%-kal több az egy évvel korábbinál. A vezeték nélküli szegmens 11%-os bővüléséhez az egyre inkább megfizethető mobilinternet-előfizetések is hozzájárultak.
A magyarországi internetpiac dinamikus bővülése tovább folytatódott, 2016. IV. negyedév végére az előfizetések száma meghaladta a 8,8 milliót, ami 8,8%-kal volt több a 2015. évi azonos időszakinál. 2016. IV. negyedév végén a 2,7 milliós vezetékesinternet-előfizetések állománya 4,6%-kal növekedett 2015 azonos időszakához képest. A vizsgált időszakban az internet-előfizetések 81%-a volt egyéni, míg 19%-a üzleti.

Konklúzió

A KSH adataiból megtudható, hogy 2016. IV. negyedévére az internet-előfizetések száma meghaladta a 8,8 milliót és 68%-uk mobilinternet előfizető tehát megközelítőleg 6 millióan.

Ezért a vállalkozásoknak kiemelten kell kezelniük azt, hogy elérhetőek legyenek on-line is, különben versenyhátrányba kerülnek a digitálisan felkészült vállalkozásokkal szemben.

Azonban mint ahogyan azt a statisztikák is mutatják, ma már nem elég egy csupán számítógépre optimalizált on-line elérhetőség, annak mobilra optimalizáltnak is kell lennie, hiszen a KSH adatai szerint is, már az emberek nagyobb százaléka okostelefonon informálódik.

Ezért elkerülhetetlen a vállalkozásoknak az, hogy elérhetőek legyenek okostelefonon keresztül is.

Azonban, nem elég csak elérhetőnek lenniük a vállalkozásoknak, meg is kell őket találniuk az embereknek, ezért lényeges, hogy ne csak úgy „kikerüljenek a világhálóra” hanem célszerű, ha részesei egy Hasznos Magyar Digitális Tartalmakat szolgáltató applikációnak.

Ami távolság és kategória szerint rendszerezi a cégeket, így nem kell feleslegesen környezet terhelően messzire utazni egy kívánt szolgáltatásért az embereknek, ha az a szolgáltatás vagy árú a közelben is megtalálható – ezzel is erősítve a helyi vállalkozásokat és ezzel együtt a gazdaságot- az applikáció emellett a legrövidebb úton el is vezeti az embereket a vállalkozásokhoz ezzel is pénzt és időt sporólva.

Sőt az intelligens helyzetfelismerésnek köszönhetően, ha valaki például egy benzinkutat keres, de az applikáció látja, hogy dél van tehát ebédidő, ajánl is egy közeli étkezdét a napi menüvel, így a vállalkozások még jobban maximalizálni tudják a bevételüket.

Hiszen nincs kereslet, addig, amíg nincsen kínálat, az emberekhez a legkönnyebben és leghatékonyabban az okostelefonjaikon keresztül lehet eljutni.

Ha tetszett, oszd meg:
ErdélyiPress

ErdélyiPress